Rädda barnen... vilket bullshit

Ni har sett rädda barnens reklam på tv.. " Gå in på RB.se för att se vad du kan göra för att hjälpa barn från gatuvåldet"

Det här är ett citat från deras sida!

Vi möter våldet överallt, även på gatorna i våra egna kvarter. "15-åring svårt misshandlad", "13-åring knivskuren" - vi ser de svarta rubrikerna var och varannan dag. Barn och unga utsätts för våld - både i Sverige och världen - där det blivit accepterat att använda sparkar och vapen för att lösa konflikter. Många får men för livet, andra dör. Vi måste göra något åt det!
 
Jätte bra att göra något åt det... Men saken hör till att det faktiskt är barn som är ute på stan och slåss. Det är barn som slår barn. Så hur fan ska mina pengar hjälpa dom? Om jag skickar in 20 kr... Tänker deras föräldrar ta mer ansvar då? Kommer mina 20 kr att förbättra deras uppfostran? Om rädda barnen får 1 miljon kronor. Vilket sanolikt är en liten summa.. men som exempel. Hur ska 1 miljon kronor få föräldrarna att ta sitt ansvar för sina barn?

Man kan även läsa på deras sida:

Rädda Barnen inleder under 2008 ett arbete för att bekämpa och förebygga gatuvåld och gängvåld i Sverige. I Brasilien arbetar vi sedan länge i Rios slumområden, där vi bland annat stödjer projekt som stärker unga genom sport och utbildning. Det håller dem borta från den våldsamma droghandeln.

Tänk om dom fått upp ögonen om gatuvåldet i Sverige för 20 år sedan. För då fanns det också, men då var det Paulo Roberto som kuta omkring och sparka in framtänder på folk. Paulo som förnärvarande är en myskille och uppträder i lite vardera tvprogram. 
Nu har rädda barnen fått lite skinn på näsan och lärt sig ett och annat i Brasilien. Men här i Sverige så råkar det inte finnas ett litet utbud med aktiviteter för ungdomar, det finns överflöd utav det. Det kanske vore bättre att minska aktiviteterna för de vuxna så de stannade hemma om kvällarna!  
För det här med gatuvåld är inget nytt fenomen, nästan alla generationer har upplevt det. Men nu slås det med stora trumman och det ska bli ordning på gator och torg. 

Ni får själv avgöra om det är något att satsa pengar på. Själv tycker jag det är helt ofattbart att skicka in pengar till något som igentligen borde täckas utav skattepengarna. Varför betalar vi annars skatt?


Kommentarer
Postat av: LogLady

Skillnaden mellan dagens gatuvåld och det som var för 20 år sen är ganska stor. För 20 år sen var det just killar som Paulo Roberto som utövade sina boxningsmoves...ganska harmlöst om man jämför med dagens fega "slagsmål" där man använder sig av tårgas och diverse andra fjantprylar för att få ett övertag. Sen så slåss man inte man mot man med KNYTNÄVARNA utan man ger sig hela grupper på enskilda stackare. Vi i norrland har inte detta problem i samma utsträckning som Stockholmsförorterna...ta en titt på Efterlyst bara. Detta ÄR ett problem, och det är inte bara föräldrarnas ansvar utan HELA samhällets.

Postad 2008-01-19 kl 19:58:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback