Jul tankar

Iår har jag varit riktigt slö, jag har inte satt upp en enda julpryl i hela lägenheten. Det enda som stått framme är en julgris jag fått av Ida. Men den har stått framme hela året. Hmm har länge grundat vad den grisen symboliserat :D
Vilket fall så är jag riktigt nöjd över alla julklappar jag gett bort iår. Jag tycker det är roligare att få ge bort något fint än att få något. När man var mindre så kunde man ju riva hela huset om man inte fick bilbanan man önskade sig. Men huset rev man ju bara en gång sen lärde dom sig ... Näe så illa var det faktiskt inte. Men jag tycker det har blivit en liten överdrift med julklapps inköpen. Det en unge får idag det fick en 3 ungar dela på när en annan var liten. Men det e klart det är större familjer nu, Nu har ju varje barn 2 pappor 2 mammor och 8 mor och far föräldrar, plus en massa andra släktingar. Lägg då även till att vissa av mor och far föräldrarna bildat sig nya familjer, så vissa barn kan ha 16 mor och far föräldrar.. va fan kan det stämma ? ...  Vilket fall så skämmer vi bort dem. Men saken hör till att det e roligt att ge bort. Att ge bort en present som någon tycker om är ju ett stort + för min egen själ...

Iår så har jag varit lite religös också. På julaftons morgonen så var jag på en gudstjänst inne i stan. Jag har inte haft en sån ren själ sen jag var barn... hmm tidigt barn efter att fått höra alla rackartyg jag gjorde när jag var liten. Men det känns endå skönt att veta att man går in i det nya året med rent samvete.

Saker som skall göras innan året e slut.
 
X - Gå och se Arn filmen
X - Laga bilen (igen)
X - Boka en fjällresa
X - Köpa en ny kavaj
X - Fara och hälsa på hos folk (efter att bilen blivit lagad)


Sen har jag ett bra nyårslöfte som jag vill dela med mig utav som är rätt lätt att hålla sig till.

X - Fortsätta att vara sig själv!


Du har rätt att skita i miljön om du är ung!

Jag vet inte om ni brukar läsa insändarna i sundsvalls tidning. men idag så stod det nått rätt roligt.. en gubbe har skrivit om att det inte är förjävligt att dom ska dra nya E4an över sundet som dom länge pratat om. Han menar att det inte är bra för miljön i Nolby, han ser det mycket hellre att dom drar E4an innåt landet och runt Sundsvall, Han ville även att dom skulle höja bensinen så den kostade 36kr liten. Så att fler utnyttjade buss trafiken.... Det här gör mig så jävla förbannad, först och främst så satsar jag allt jag äger att han själv såklart bor i Nolby. Han tänker enbart på sig själv! Att dra E4an innåt landet och runt Sundsvall är ju en längre sträcka. Och så vitt jag har lärt mig så är en längre sträcka = mer utsläpp. Ger mig fan på att den här gubben ifråga fått gråstarr och blivit av med körkortet, innan körde han en Land-Rover som spydde ur sig avgaser. Skulle vara ännu roligare om han var beroende utav hemtjänsten. Så att istället för att de ska komma 2 gånger om dagen så blir det 2 gånger i veckan eftersom bensin skatten ligger på 36kr liten.

Hörde sedan på nyheterna imorse att dom hade gjort en undersökning som visade att vi unga var sämst på att handla miljövaror. hmm kan det bero på att man får betala 20kr mer för en skithusrulle..

Jag bryr mig inte ett dugg om miljön, eler ibland så tänker man ju till... att hälla diesel på gräsmattan vet man ju att det inte är så bra. Men för det så kan ingen gubbe eller kärring klaga på mig. Ingen vuxen kan klaga på oss unga för att vi inte handlar eller är mer miljömedvetet. För så som jag ser det så är det dom som är gammla idag som har försett oss i den här situationen. Jag borde kunna hälla lacknafta i havet varje dag i 30 år innan jag borde känna skuld mot jorden. Nu sitter det 70 åriga jävlar i sina lägenheter och bara klagar, dom är så jävla bra på det också! Men hur fan var det under deras livstid? De satt och körde bilar som krävde att en halv skogsdunge måste huggas ner för att de ska ta sig till stan. De rökte cigg, ciggariller och pipa samtidigt. Kälsortering fanns inte äns. De provsprängde vapen i skogar och vatten. Allt som är förbjudet idag för att det är miljöfarligt och skadligt är deras påhitt. Det fanns ju inga miljölagar på den tiden. Sen ska vi växa upp i den här jävla skiten och ta hand om ert fördärv. Sem sitter ni hemma och är präktiga och tycker att bensinen ska kosta skjortan.Men det är klart, ni tjänade ju era pengar då det inte fanns vissa riktilinjer som man måste följa. Sen har vi dom som blivit av med körkortet men bara för att ni sitter hemma och inte tar er någonstans så behöver inte hela Sverige sitta hemma. Klaga på er själva istället, för jag har då fan inte hunnit förstöra mer än grästuva!.

Jule tider!

Snart är det tajm att börja med julklapparna.. varje år så klagar jag över att det är så jobbigt och att det är dyrt och att man inte har tid. Men ska jag vara helt ärlig så är det rätt kul. Man får ju ge bort något fint till någon man tycker om.. Tid har jag, jag har så mycket tid över att jag måste köpa julklappar för att få tiden att gå. Pengar har jag också eftersom det inte blir allt så många klappar. Sen är det ju rätt mysigt att knata omkring på stan och varva av med en kopp kaffe mellan klapparna.. eller som Perci tyckte att vi skulle göra, dricka öl mellan klapparna, men då finns det ju en risk att det bra blir tok i paketen. För nått år sedan så hade jag sjukt bra julklappar till alla, bland annat en färjestads matchtröja som jag beställt med namn och nummer på ryggen. Va lite tråkigt att någon annan tog åt sig äran för paketet bara :S.
...
Nu sitter jag och halsar i mig ramlösa (damcykel). Är så sjukt törstig, Var på julbord igår och det e ju så lite salt i den maten. Men gott var det, man (jul)borde göra om det igen.. eller ja just ja! ska ju på julbord i morgon också.. hmm samma sak varje år, när julmaten serveras på julafton så är man less på den. Ikväll ska jag avnjuta lite julglögg hade jag tänkt. Om det blir saft glögg eller någon spetsad variant e svårt att säga nu.. men efter en sväng på bolaget efter jobbet säger kanske lite åt vilket håll det lutar åt.
...
Lyssnar på Avantasia nu i mp3 spelaren, riktigt bra faktiskt måste jag säga. Hade dom i lurarna när jag åkte till jobbet igår också. Hårdrock i öronen och försenad till jobbet var ingen vidare bra kombination. Men i tid kom jag iallafall. Var in på olearys igår och såg sista perioden av hockeyn. Jävlar var bra dom fått till olearys bowlingen. men jag skulle inte vilja spela bowling samtidigt som jag ser på hockey, en hel del utav spänningen går lite förlorad då. Näe nu ska jag titta lite på trutboken en stund.


När förtoendet sviker!

Kl är nu 12 på måndag. Skulle ljuga rejält om jag sa att jag  var pigg. Skulle även ljuga om jag sa att jag var lite små seg. Jag ljuger däremot inte om jag säger att jag är närmare döden en levande. Men jag har bara mig själv att skylla. Jag låg vaken igår och tittade på en B-rulle på sexan.. Sen kan även andra aktiviteter i helgen ha spelat in lite.. Som att komma hem från Oscar kl halv 4 på lördag morgon för att sedan kliva upp kl 08.00 för att sätta sig på ett tåg till stockholm för att titta när timrå spelar mot djurgården. Hade sett fram emot resan, få gå på och strosa på stan ett par timmar innan nedsläpp. Men tydligen så blir man aldrig vuxen när man åker med timrå suporter klubb... deras regler är ju så pinsamma så det e inte sant. När vi kom ner till märsta ( kom inte längre för sj hade nått underhålls arbete på linjen ) så fick vi inte avvika från gruppen! Lämnade vi gruppen så fick vi ingen biljett till matchen. Vilket e helt sjukt med tanke på att när man betalade resan så betalde man för resa och biljett. Det som var anledningen till denna regel var att tidigare så har dom delat ut biljetter men att då folk lyckats slarva bort dem när de varit iväg på olika rövartåg. Så för att slippa diskutionerna med folk som vill ha nya biljetter så delas det istället inte ut några biljetter samtidigt som man omyndighets förklarar ett tåg fullt med vuxna människor. OK! att säga att hela tåget var vuxna människor var en stor överdrift. Då syftar jag inte på grabbarna och tjejerna i 15 års åldern som satt och åt kexchoklad och drack coca cola hela resan, Inte heller de i min ålder som drack öl och hade roligt. Utan jag snackar om gubbarna på 50+ som söp skallen av sig och lämnade vettet hemma i timrå. Helt sjukt pinsamt att se dessa så kallade vuxna människor bete sig som fjortisar som firar sista april. Annars så var det en rolig resa. 
...
Har ett fruktansvärt stort problem nu, eller problemet har funnits enda sen snön kom. Jag känner mig inte längre safe när jag traskar runt i mina vinterkängor. Jag gjorde en nära på vurp i början av vintern vilket har lett till att jag tappat förtroendet för mina puma skor. Ifjol var dom helt underbara, jag kunde gå lodrätt med dom utan att halka. Men nu verkar det som om dom gett upp sammarbetet med mig. Som tur är så har jag sjukt snabba reflexer och ett balans sinne i klass med Ingmar Stenmark. Men det känns endå oroväckande. Har redan dragit på mig en stel rygg och en stel nacke pga mina zombie liknande walk stil. Undra om den magiska åldern för att börja med bråddar är när man e 25? undra om det är då man känner rädslan för bruten lårbenshals? Är mina skor fortfarande i världsklass? De kanske inte känner att det finns lika mycket självsäkerhet i fötterna som ifjol! Skor kanske fungerar på samma sätt som hundar.. de måste känna att den som för har kontroll på grejerna.

Nu får det räcka med tankar för idag! hörs hej!!!

RSS 2.0